Nieuwe conti grand-prix en gator-skin

Vorige week een nieuw 28-559 (26″ race) bandje gekocht: de Contintental GatorSkin. Volgens de reviews een compromis racebandje voor de lange afstand.

Conti GatorSkin 559 en GrandPrix 406

Direct op mijn Quest gemonteerd en een trainingsrondje Soesterberg-Austerlitz gereden en een retourtje Utrecht-Enschede (286km).

Dit vooral om de band in te rijden en eens te kijken of de band een beetje snel is. Resultaat: de band is vrij snel maar een groot verschil met de Swalbe Kojak 50-559 (standaard achterband Quest) is niet echt voelbaar, behalve dat de band op 9 bar sneller dribbelt en oncomfortabeler loopt op klinkers.

Het doel zou zijn voor wedstrijden met de Quest op asfalt bij snelheden waarbij een dikke zware achterband mogelijk te veel luchtweerstand heeft en zwaarder accelereert. Bovendien zou de dunne Conti bij 9 bar toch lichter kunnen rollen dan een Swalbe Kojak 50-559 bij 5,5 bar (de max druk). Ik zou hiervoor eens rolweerstandtesten willen uitvoeren (wie weet een goede lokatie? verhoging van enkele meters en een perfect egaal uitrolparcours van middelmatig grof asfalt).

Andere mogelijke kandidaat voor gebruik is bij mijn Xlow achterwiel.

Vandaag heb ik de GatorSkin vervangen door een 25-559 Grand-Prix voor een trainingsrondje van 42km en ik vermoed dat de Grand-Prix toch lichter loopt dan de GatorSkin.

Oude Conti GrandPrix banden 559 en 406
Oude Conti GrandPrix banden 559 en 406

Verder heb ik ook een 2tal nieuwe Continental Grand-Prix banden gekocht. De nieuwe Grand-Prix banden zijn anders dan de oude. Voor het gevoel zachter rubber, andere wangen, en iets breder, en nog steeds behoorlijk soepel, misschien zelfs soepeler. Maximale aangegeven druk is verlaagd van 8,5 naar 8 bar. (in praktijk is 9 bar prima). Deze ga ik binnenkort monteren op de voorwielen van de Quest om te kijken hoe ze lopen. Ook een rolweerstandproef zou ik graag willen uitvoeren, tezamen met de nieuwe 406 racebanden van Swalbe, de Durano.

Nieuwe Conti GrandPrix 406 en GatorSkin 559
Nieuw Conti GrandPrix 406 en GatorSkin 559

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Nieuwe conti grand-prix en gator-skin”

  1. lighans Says:

    Ben benieuwd of je de 406 conti gp al getest hebt.

Leave a Reply