Opnieuw Avocet Fasgrip

Na een winter met voornamelijk Vredestein HPV banden gereden te hebben met de Quest, vond ik het tijd worden voor wat nieuws. Stiekem ook wel iets beters. De HPV’s scoren niet echt geweldig op het gebied van betrouwbaarheid en rolweerstand.

Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik 3 Avocet FasGrip banden besteld. Vrij exclusieve banden die Harry Lieben uit de VS heeft geimporteerd. De kosten waren ongeveer 30 euro per band. Op het moment worden ze niet meer gemaakt.
Wim Schermer is vol lof over deze banden. Zelf heb ik er minder goede ervaring mee. De rubbersoort is vrij hard, waardoor de grip tegenvalt, vooral bij nat wegdek. Op de voorwielen was bij nat wegdek in de bocht snel sprake van onderstuur, en bij gebruik als achterband ben je verassend vaak en lang aan het spinnen bij vlot aanzetten. Ook had ik het idee dat ze niet echt snel waren. Nu in april de zomer weer in aantocht is en er mogelijk lagerproblemen waren in de tijd dat ik met de avocets heb gereden, vond ik het tijd om ze er maar weer eens om te leggen en te kijken wat ik ervan vind.

Vorige week heb ik de quest met deze banden geprobeerd tijdens een rondje van 75km met lekker zonnig weer, o.a. op de lekdijk tussen Houten en Amerongen. Het groffe asfalt word soepeltjes overwonnen en de snelheden waren niet mis, zo’n 50km kruissnelheid en uitschieter naar 65 op een stukje de dijk af. De Amerongse Berg af piekte zelfs op 81,0km/h. (ja inderdaad, veel te onverantwoord hard voor een smal 60km/h bosweggetje ;) ) Tot nu toe kan ik er wel tevreden over zijn.

De Avocet zal ik alleen maar op op de voorwielen monteren. Op het achterwiel wil ik een band die meer grip heeft, om gevaarlijke situaties door overstuur te voorkomen.
Ook hier wil ik een vrij dikke band, voor lage rolweerstand en voldoende comfort, en om ongelijkheid tussen voor en achter te voorkomen. Ik heb daarvoor de Perfect Moiree 47-406 besteld, waar vrij goede ervaring over te vinden zijn. Komende week komt ie naar verwachting binnen bij mijn lokale fietsenwinkel.

Tags: , , , ,

One Response to “Opnieuw Avocet Fasgrip”

 1. Jonathan Says:

  Hey Bastiaan!

  Jaja die Avocets zullen je wel bevallen, ook de moiree is geweldig.

  Als winter alternatief in die richting is er ook de optie om alle wielen op moiree 47 te zetten, qua draaien gaat dat wel en de rolweerstand is vergelijkbaar met die van de Avocets.
  Nadeel is dat ze vrij zwaar zijn, maar wel massa’s grip.

  grtz
  Jonathan

Leave a Reply